Fotogalerie

<< Zpět na přehled

Pekárna
Hostomice

Pekařství MAM vzniklo v roce 1991, kdy p. Meškan zakoupil chátrající budovu a po kompletní rekonstrukci obnovil toto řemeslo, které má v Hostomicích pod Brdy, s cca 1600 obyvateli, kořeny již od roku 1948. V současné době zde pracuje 16 zaměstnanců, kteří pro Vás pečou každou noc celý rok, kromě 25.12. a 1.1., kdy mají zasloužené volno. Během výroby nejsou do pečiva přidávány žádné chemické přísady. Klade se velký důraz na dodržování tradičních postupů a zachování maximální kvality. Pro pečení se používají výhradně suroviny od osvědčených českých dodavatelů a nejmodernější malokapacitní kynárny a pece české výroby. Celkem se peče cca 80 druhů pečiva, z toho se výroba soustředí hlavně na 30 – 40 druhů, které se pečou každý den. Každý kousek je originál, jelikož projde rukama pekaře. Vždy v sobotu, kdy se k peci postaví p. Meškan, se zkouší stále nové receptury, aby se zpestřila výroba pokaždé nějakou novinkou.
Pečivo najdete nejenom u nás na Farmářských trzích Prahy 1, ale také v několika uzenářstvích a restauracích v centru Prahy, případně samozřejmě také v okolí Dobříše a Hostomic nebo přímo v pekařství v Hostomicích pod Brdy, kde se nachází malá prodejna, a jelikož se zde prodává pečivo přímo z pece, je mezi domorodci, jak jsem se na vlastní oči přesvědčil, velice oblíbená a vyhlášená. V současné chvíli pro Vás připravují další prodejní místo v ulici Na Pankráci. I u nás na trhu se zákazníci stále vracejí pro snídani nebo svačinu do zaměstnání a nemohou si vynachválit kvalitu pečiva, kterou zde pekárna MAM prezentuje. Přijďte i Vy ochutnat a přesvědčit se, že není pečivo jako pečivo.

Věděli jste že:

  • Chleby se pečou 45 – 50 minut pří střídající se teplotě? Na začátku se chleby vkládají do vyhřáté pece na 240 - 260°C, kdy během pečení teplota klesne na 200 °C a nakonec se opět vyšplhá na 260°C, aby se vytvořila křupavá kůrka.
  • Koláče si poleží v peci 12 minut při teplotě 180 - 200°C a plněné pečivo (pizzy, rolády, štrůdl atd. ) 20 minut při 230°C.